INNE - FORUM

klasyczne składanki

4 stycznia 2009

podawajcie tytuły klasycznych składanek. chodzi mi zarówno o zbiory piosenek różnych wykonawców (ost i inne takie), jak i o kompilacje utworów jednego artysty, które z różnych powodów weszły do kanonu.

miniJoe
  • czasami odnoszę wrażenie, ze gdyby Twój Stary skompilował jakąś składankę ze swoimi abominacjami, spokojnie mogłaby pojawić się w tym wątku.
    szczur (13 czerwca 2010)
  • Madonna - Immaculate Collection (pobila nawet jakis super rekord w sprzedazy) Madonna - Celebration :)
    radek (13 czerwca 2010)
  • ostatnio odkryłem świetną składankę: The Cinematic Orchestra Late Night Tales. ma klimat, i to jaki!
    dzieciak (13 czerwca 2010)
  • ponowie pytanie, na ktore nie uzyskalem odpowiedzi w innym temacie. ogolnie nie trawie skladanek ale ktos mi polecil "Secretly Canadian 100". warto?
    gordon (4 stycznia 2009)
  • no new york calkiem klasyczna, jakby. chyba po raz pierwszy uzylem "jakby" tak jak sie zwyklo tego slowa tutaj uzywac.
    em c (4 stycznia 2009)
  • buzzcocks - singles going steady (wiadomo) guided by voices - human amusements at hourly rates (bo to najlepsza być może płyta gbv ;)
    db (4 stycznia 2009)
  • gang starr - full clip: a decade of gang starr z niesamowitymi rodzynkami!
    ;_; (4 stycznia 2009)
  • ogolnie moj stosunek do skladanek, best of itd. jest oczywiscie bardzooooo negatywny, ale kilka z nich napewno jest wartych uwagi. Wg. mnie skladanka ma istote bycia w momencie kiedy wykonawca przez cala kariere robil wszystkie plyty na wzglednie tym samym poziomie i tym samym brzmieniu, tyle ze z duza iloscia fillerow i wtedy taka skladanka jest jakby jego hipotetyczna dobra plyta. Bob Marley - The Legend Phil Spector - Back to the mono / a christmas gift from phil spector Beatles - 1. (bo zawiera chyba najwieksza ilosc nie plytowych singli)
    saski (4 stycznia 2009)
BIEŻĄCE
Ekstrakt #9 (Ekstrakt vs RA 00-25)
Ekstrakt #8 (2025)