INNE - FORUM

piotr rubik (+ Fight Club)

8 maja 2006

"Fanów "Tu es Petrus", napisanego przez Piotra Rubika na cześć Jana Pawła II, ucieszy zapewne wiadomość, że kompozytor szykuje się do premiery kolejnego, trzeciego już oratorium."

http://muzyka.onet.pl/mr,1318240,wiadomosci.html

batonik bajeczny
  • właśnie napisałem kantatę dla Krakowa, za darmo:w Krakowie żył sobie smok,tysiąc owiec jadł co rok,a do tego na śniadanie -wcinał co dzień po baranieniech mówią, niech mówią, żeto nie było straszne bydlllleeeeeę!!!żył też w mieście szewczyk cwany,oskalpował dwa barany,zszył je razem, zrobił szparkęi do środka wrzucił siarkę niech mówią, niech mówią, żeto nie było sprytne pacholeeeeeę!!!i mglistego raz poranka -podrzucił bestii baranka,smok wypatrzył tę przynętę(babcia odebrała rentę)niech mówią, niech mówią, żeto nie było wstrętne diableeeeeęę!!!zjadł o razu: w brzuchu pali,w oczach ciemno, świat się walicałą Wisłę potwór zassał,rozdął się, pękł i basta!niech mówią, niech mówią, żete historie nie są popierdoloneeeeee!!!czy Gorzów coś zamawia?
    tottenhamon (10 stycznia 2007)
  • niedlugo ustali cene miliona zl za napisanie jedynego w swoim rodzaju oratorium dla miasta(zmieniac bedzie sie tylko w refrenie nazwa miasta)
    macieq (10 stycznia 2007)
  • "Ostatnio w mediach pojawiła się plotka jakobym miał otrzymać 600 tys. złotych za napisanie Oratorium dla Gorzowa. Chciałbym z całą stanowczością stwierdzić, że są to informacje wyssane z palca. Pomimo, że ze strony miasta padła propozycja napisania utworu i właśnie ją rozważam to nikt ze mną nie rozmawiał o pieniądzach i nie proponował żadnych kwot.Piotr Rubik" - tyle oficjalne dementi z oficjalnej strony Królaczyżby wziął więcej?
    tottenhamon (10 stycznia 2007)
  • kocham porcys.
    palczak90 (10 stycznia 2007)
  • Dla milionów warto poświęcić kilka(set) tysięcy.Ps. Gdyby jakieś miasto było jednak zainteresowane troszkę tańszą kantatą o podobnej jakości to niech pisze na mojego maila. Zrobię to za 10% tego co bierze Rubik.Ps2.Podoba mi się określenie "człowiek, który uprawia muzyczną hucpę"
    zbulwersowany (10 stycznia 2007)
  • http://muzyka.onet.pl/10172,1462420,newsy.htmlale czy mozna wycenic takie dziela?
    ja jestem (10 stycznia 2007)
  • Trochę kultury, niektórzy tutaj śpią.–zbulwersowany, 29/12/2006 03:23 też się trochę kimnąłem a tu jakieś wrzaski...
    buddyjski mnich (10 stycznia 2007)
  • "Unisono, na innych forach, na chatach, czy komunikatorach - proszę bardzo, rozmawiajcie, kłóćcie się - wyzywać PP czy oczerniać jego twórczości też Wam nikt nie zabroni :) Ale na TYM forum nie ma miejsca dla przeciwników. To jest nasz azyl. Co innego, jeśli zwolennikowi muzyki PP coś nie podpasuje - a co innego, jeśli wpada tu zagorzały przeciwnik i zaczyna bruździć. Świat nie jest sprawiedliwy :)""Ale pamiętaj, że nie tylko MY tu jesteśmy - to jest też miejsce wytchnienia Pana Piotra czy Pana Zbigniewa - a jeśli i na własnym podwórku muszą się spotykać z tymi, którzy ich zwyczajnie nie lubią, to gdzie mają się schronić, gdzie mają czerpać siły do pracy? Pan Zbyszek pisał nam nie raz, że z przyjemnością tu wchodzi - czy nadal będzie mu przyjemnie, gdy będzie co krok natykał się na pejoratywne oceny swojej twórczości? Każdy człowiek ma jakieś granice wytrzymałości psychicznej. "
    Pan Piotr Już Nie Wytrzymuje (10 stycznia 2007)
  • Ale jazda! Nie interesowałem się wcześniej popeliną, ale dla Rubika (kurwa, z tym "pan" to już przesada!) zrobiłem wyjątek. Wysłuchałem max. 3 MP-"trujek" (jeszcze by brakowało, abym o płytę się starał...) o doskonałym do tego typu "sztuki" bitrate'cie 96kB/s i straciłem przytomność. To było jak cios obuchem w łeb. Sorki, ale jeśli te wszystkie "oral-toria" tego szwanca zahaczają o muzykę klasyczną, to Kopernik była kobietą! Wagner i Grieg w grobach się przewracają! Było disco-polo, Ich Troje (z charyzmatyczniejszym nizRubik frontmanem Michałem Wiśniowieckim - Korybutem zwanym), a teraz jest "uduchowiony" Rubik. Na wioskach pewnie "mliko kiśnie" i "kurki się nie niesą" jak "uduchowione masy" słuchają kunsztownych sialalajek Rubika. W tym miejscu przepraszam wszystkich zakochanych (panie i panów) w Rubiku - dziś pierwszy raz zobaczyłem zdjęcie tego czorta i... on na serio wyglada jak mistrz "batuty" ze Słowików! Dawiej TAKICH ze skały zrzucano, lub wypędzano z wiosek, heheh. Rubik - Wstyd I Sromota!
    pan Pioter Rubick (10 stycznia 2007)
  • kocham ten wątek! ograniczam sie tylko do niego!
    sepsa (10 stycznia 2007)
  • ten wątek rośnie w oczach!!! btw na trójce od ponad godziny leci bowie ;-)
    sivi (9 stycznia 2007)
  • ale to ktos dla polewki bo nie ogarniam...czy naprawde mu sie AB sigurów z oratorium kojarzy...nie wiem ale mnie to wkurwia jak jedna panna-fanka ma z okladki agaetis byrjun avatarka, ale to juz wczesniej zauwazylem...
    mrowkaweed (9 stycznia 2007)
  • lol. rozwaloliło mnie to, ze nie można wklejać linków nie związanych z PP.
    Low (9 stycznia 2007)
  • mają oni mętną ideologię,ale oratoria,pierwej słyszę?Nawet nie wiem,co mi odpisali na posta,że PP przy SR to prze-gówno...Pewnie skasowali posta albo co,tak jak ten temat o 750-leciu lokalizacji Krakowa i cudownym przed napisaniem utworze "Zakochani w Krakowie"
    kacperski (9 stycznia 2007)
  • widzieliscie temat o Sigurze na rubik.pl (na islandii tez tworza piekne oratoria)?? nie kumam to polewka....?
    mrowkaweed (9 stycznia 2007)
  • http://aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=82652
    123 (9 stycznia 2007)
  • czy uwazacie jego (rubika) tworcosc za cos wartosciowego -pomijajac grafomanskie teksty ksiazka i image rubika?
    krystyna aguilera (9 stycznia 2007)
  • Tottenhamon,to miało więcej sensu niż teksty Pana Książka i możemy potraktować Twój wpis jako dowód na to, że nawet człowiek pod wpływem alkoholu może napisać coś lepszego niż duet PR/ZK.
    zbulwersowany (9 stycznia 2007)
  • trudno, pewnie już zostanie. chcę jednak przeprosić za wpinanie własnych, nietrzeźwych, nie na temat wynurzeń do tego wątku - obiecuję już tego nie robić, a jeśli mi się to zdarzy raz jeszcze, przesłucham cały pastisz wrześniowy dwa razy wisząc z balkonu głową w dół
    tottenhamon (9 stycznia 2007)
  • bloggin' drunk is the new bloggin'
    tygrysia maksa (9 stycznia 2007)
  • cytat z gazety.pl'Ktoś, kto odpowiada za tę decyzję, nie powinien rządzić kulturą w Krakowie, ale remizą strażacką w jakimś malutkim mieście - komentuje reżyser Artur Więcek "Baron".'
    spryt (9 stycznia 2007)
  • droga redakcjo, nie kasujcie posta tottenhamona! wpisy po pijaku to jedna z najlepszych rzeczy jakie zdarzaja sie na forach intenetowych.
    em c (9 stycznia 2007)
  • ODPOWIEDZI:>Czy napisałby psalm dla Rydzyka? Jak myślicie? Posłuże się słowami tłumu zebranego pod pewnym kościołem. Mistrz jest 'najemnikiem za pieniądze'. Myślę, że gdybym dysponował odpowiedznią gotówką to napisałby nawet oratorium na moje urodziny .>Której partii jest zwolennikiem?Czy on tzn. Pan nie występował przypadkiem na 'festynie' jakiejś partii? Coś mi tam chyba kiedyś obiło o uszy...>Po której stronie sprawy Wielgusa by się opowiedział?Jak przystało na Mistrza, po słusznej.>Ciekawi mnie polityczny światopogląd Mistrza.Światopogląd polityczny Mistrza jest najlepszym i najciekawszym i jedynie słusznym światopoglądem.
    zbulwersowany (9 stycznia 2007)
  • miasto za przeproszeniem marcinkiewicza kocha rubika :) http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3836742.html
    aoc (9 stycznia 2007)
  • ach..nie łączmy artystów z polityką, tak szybko odchodzą
    bzdura11 (9 stycznia 2007)
  • ciekawi mnie polityczny światopogląd Mistrza. Po której stronie sprawy Wielgusa by się opowiedział? Której partii jest zwolennikiem? Czy napisałby psalm dla Rydzyka? Jak myślicie?
    palczak90 (9 stycznia 2007)
  • pijany dziś jestem (znaczy jeszcze wczoraj), więc kurwa ogarniam życie i everything bardziej niż zazwyczaj - rubik to kurwa coś nieprawdopodobnie głupiego, najważniejsze zjawiska w dziedzinie "twórczość niewłasna" to radiohead, sigur ros, młodzieńczy smashing pumpkins, michelle williams z jebanego brokeback mountain i jedna dziewczyna, która tak mi ją przypomina, że teraz siedzę na youtube i patrzę na michelle i mówię sobie: ten sam uśmiech, ta sama twarz, te same ruchy, ten sam urok. skasujcie z litości ten mój post, redakcjo
    tottenhamon (9 stycznia 2007)
  • rubik jakiego nie znacie http://www.youtube.com/watch?v=X4IuSzAQ5rk
    szi (9 stycznia 2007)
  • (genialne, ze na górze wątku wyskakuje reklama psałterza. znaczy, można się bylo spodziewać, ale nadal - genialne)
    nn (9 stycznia 2007)
  • tolerancji...?sam tak nawołuje, fanki nawołuja ..do wszechtolerancji..nie nie ..nie chce w to wierzyc ze pan piotr potrafi byc taki okrutny!
    bzdura11 (9 stycznia 2007)
BIEŻĄCE
Ekstrakt #5 (10 płyt 2020-2024)
Ekstrakt #4 (2024)