INNE - FORUM

piotr rubik (+ Fight Club)

8 maja 2006

"Fanów "Tu es Petrus", napisanego przez Piotra Rubika na cześć Jana Pawła II, ucieszy zapewne wiadomość, że kompozytor szykuje się do premiery kolejnego, trzeciego już oratorium."

http://muzyka.onet.pl/mr,1318240,wiadomosci.html

batonik bajeczny
  • Kraków dla Polaków!
    zbulwersowany (15 stycznia 2007)
  • i co, wiedzilą waza co robi jak przenosil stolice?kraków, kraków pośmiewiskiem Polaków
    tygrysia maska (15 stycznia 2007)
  • http://muzyka.onet.pl/pojedynki.htmlProszę bardziej obeznanych w temacie forumowiczów o analizę wyników powyższej ankiety... :D p.s. Kocham ten topic i zajęło mi 3 dni przebrnięcie przez niego-uczciwie śledziłem wszystkie linki i ocierałem łzy po wielokroć;)
    rubiKał (15 stycznia 2007)
  • >Organizatorzy zapewniają, że premiera kantaty Piotra Rubika "Zakochani w Krakowie" będzie jedną z wielu planowanych atrakcji obchodów jubileuszu, które potrwają od 1 do 10 czerwca 2007 roku.cos czyje, ze bezie jakis wyciek... ale bylby *psikus* jakby sie tak stalo... a jacy wszyscy byliby wsciekli?... aaaach...
    s. (15 stycznia 2007)
  • eeee, kurka wodna jakbym wiedziała, to juz zabrałabym się na kwestowanie na rzecz Watersa-kto siedzi w tym ratuszu??z muzyka.onet.plZanim Piotr Rubik został poproszony o napisanie premierowego utworu na obchody jubileuszu 750-lecia lokacji Krakowa, organizatorom zależało na tym, by to Krzysztof Penderecki był gwiazdą tych uroczystości."Zwróciliśmy się do Krzysztofa Pendereckiego uznając, że jego osoba i twórczość są poza wszelkimi środowiskowymi sporami. Rozmowy podjęliśmy przed wakacjami zeszłego roku jednak utknęły one w martwym punkcie i uległy zawieszeniu" - powiedział "Dziennikowi Polskiemu" Adolf Weltschek, zasiadający w Radzie Programowej Obchodów 750-lecia Lokacji Stołecznego Królewskiego Miasta Krakowa.Przyznał on również, że Rada rzeczywiście rozpatrywała kilka innych propozycji, ale pośród Rogera Watersa (zbyt drogi - kosztowałby miasto 6 mln złotych) czy Stinga (wniosek z nim związany był mało konkretny i miał luźny charakter), to właśnie Piotr Rubik przeszedł wszystkie wymagane procedury, zawarte w regulaminie konkursu."Został ostatecznie zatwierdzony przez naszą radę wraz z resztą programu. Także głosowałem za" - wyznał Adolf Weltschek.Organizatorzy zapewniają, że premiera kantaty Piotra Rubika "Zakochani w Krakowie" będzie jedną z wielu planowanych atrakcji obchodów jubileuszu, które potrwają od 1 do 10 czerwca 2007 roku.
    sivi (15 stycznia 2007)
  • 14 stycznia 2007 - Dzien bez Pana Piotra.
    klancyk (15 stycznia 2007)
  • http://muzyka.onet.pl/10172,1465428,newsy.htmlpasjonujaca bedzie walka o telekamery...
    mrowkaweed (15 stycznia 2007)
  • Poskie media obiegła mrożąca krew żyłach wiadomość:"Słynny kompozytor został przewieziony do szpitala na poważną operację; w wyniku wypadku grozi mu utrata stopy"Wraca ze spaceru pan Stanisław. Żona udaje się do kuchni, by przemarznietemu męzowi podać herbaty.- Stasiu, gdzieście byli? Co ten Fafik międli w pysku?Stanisław spojrzał w kierunku czworonoga, po czym niedbale odpowiedział:- Nic takiego, to tylko kostka Rubika...
    joe m (13 stycznia 2007)
  • http://tvp.pl/images/2005/09/05/278772/img500.jpgach gdybym tylko była ruda..
    bzdura11 (13 stycznia 2007)
  • niepokoi mnie brak nowych postów...dobrze ze na pudelku nie mozna sie zawiesc...http://www.pudelek.pl/artykul/1950/rubik_nie_pojawi_sie_w_tancu_z_gwiazdami/
    bzdura11 (13 stycznia 2007)
  • emo indapolishstajl to w ogole jeden wielki lol. chyba. poza tym ta cala subkultura, ech.–camel, 12/1/2007 20:38 emo indapolishstajl?emo indapolishstajl po prostu NIE MA.
    emoboj (12 stycznia 2007)
  • A wiecie, ze Oblubienica Panska, to znaczy Rubika to tez na tym forum produkcje uskutecznia? Otóż:"(...)Mozna nie lubic muzyki Piotra i napisac po prostu : nie podoba mi sie muzyka Piotra, nie slucham jej. Komentarze typu jest ckliwa, sredniej jakosci czy piatej ligi <cokolwiek to znaczy> swiadcza tylko o wyladowaniu swojej flustracji. Latwo jest napisac pare epitetow, trudniej jest skomponowac cos ladnego, lub cos, czego chca sluchac inni.Wspomniany przez kogos Bodo Kirchoff, ktory dopisal sie w merlinie, jest muzykiem, ktory nienawidzi Piotra tylko dlatego, ze jemu nie wychodzi,a Piotr nie chcial z nim wspolpracowac. Podobnych przypadkow jest wiele..."http://www.rubik.pl/forum/viewtopic.php?t=1471&postdays=0&postorder=asc&start=75No i dzieki temu wiadomo, ze SFLUSTROWANI jestescie i dlatego nie admirujecie, no.–Kan Mama, 11/1/2007 17:24 a pod spodem: "Pani Agata ma rację."
    gościnnie (12 stycznia 2007)
  • emo indapolishstajl to w ogole jeden wielki lol. chyba. poza tym ta cala subkultura, ech.
    camel (12 stycznia 2007)
  • ^^ plus masa lokalnie znanych pseudo-emo nastolatków tworzących zespoły które o zgrozo cieszą się popularnością. Plus jeden "indie" zespół Violence On TV.Nie ma bata, nadejdą studia i emigruję jak najdalej zanim ten pomysł z wybudowaniem placu im. Piotra Rubika się urzeczywistni ;)
    vilo (12 stycznia 2007)
  • w ogole Kielce to ciekawe miejsce na polskiej mapie muzycznej. Liroy, Wzgorze, Piasek, Kasa no i teraz Książek oraz poniekąd Pan Piotr;)
    camel (12 stycznia 2007)
  • > o Rubiku słychać już nawet na zachodzie i nie zdziwie się jak zaproponują mu aby stworzył muzykę dla jakiegoś filmu Spilberga czy Tarantino. Zobaczymy komu wtedy będzie głupio. Mi na pewno nie.Ci fani mnie rozśmieszają, jakby liczba sprzedanych płyt i oratorium na zamówienie równała się poziomowi talentu to cofnęlibyśmy się w rozwoju, co niektórzy zresztą już zrobili jak widać ;)Ja mam ten ból, że mieszkam w Kielcach, gdzie to się wszystko zaczęło. Bo to prezydent kielc zamówił "trylogię" rubika. Ba, byłem nawet z kumplami na telebimowej premierze "golgoty świętokrzyskiej" bo nie mieliśmy co robić. Temperatura była chyba na minusie wtedy a my zaczęliśmy usypiać, takie to było denne. Tylko początek był w miarę fajny. Teraz jak rozmawiam z kimś i mówię, że jestem z kielc to zaraz wszyscy pytają się o rubika, za którego mi wstyd. Nieważne, że ten buc nie jest z mojego miasta (książek niestety tak) i go sprowadzili za kasę. Natomiast we wrześniu cierpiałem katusze bo się przeprowadziłem niedaleko hali gdzie była premiera "psałterza wrześniowego" i wszystko to było słychać, a ja siedziałem ze słuchawkami i męczyłem Wolfmother. I zostałem zlinczowany przez rodzinę, że nie mam gustu bo to wielki Artysta, powinienem wyjść na balkon i podziwiać Sztukę :P
    vilo (12 stycznia 2007)
  • kazdy bard w erpegach dostaje wpierdol od byle koboltatakie sa fakty...
    v (12 stycznia 2007)
  • "Piotr Rubik jest wielkim kompozytorem, ja jestem bardem" - mówi Michał Wiśniewski w Wirtualnej Polsceczyli k o l e j n y piękny dzionek na na tym łez padole...
    goo d (12 stycznia 2007)
  • chyba mozna juz zamknac ten wateknudno sie robi a o rubiku za pol roku i tak wszyscy zapomna...
    v (12 stycznia 2007)
  • > bzdura11, vA tak wogóle to co wy za jedni?–zbulwersowany, 12/1/2007 10:20tez tylko czytam, rubika nie lubie, a moje zainteresowanie jego osobo wynika tylko z tej tu nagonki.
    bzdura11 (12 stycznia 2007)
  • >Znawca muzyki poważnej wyraził na łamach "Faktuw tym momencie przestałem czytać, gdyż ta wypowiedź już na tym etapie nie ma sensu.
    Low (12 stycznia 2007)
  • > bzdura11, vA tak wogóle to co wy za jedni?–zbulwersowany, 12/1/2007 10:20czasami sobie cos tutaj czytam...i rubika nie lubie troszke...
    v (12 stycznia 2007)
  • "Muzyka Rubika mego serca dotyka"
    zbulwersowany (12 stycznia 2007)
  • "Przecież to wspaniały, utalentowany artysta! Żaden kompozytor tworzący współcześnie w Polsce nie może nawet marzyć o takiej popularności, takiej sprzedaży płyt i liczbie koncertów, jakie ma Rubik"rozumiem, że Kaczyński broni PP jako człowieka, jego godność i szanuje jego popularność oraz sukcesy.Jeżeli ceni jego muzykę to ja już kurwa nie rozumiem.
    palczak90 (12 stycznia 2007)
  • hehehehe, ciekwe dlaczego, mhmmmmm ???
    sivi (12 stycznia 2007)
  • http://muzyka.onet.pl/10172,1464138,newsy.htmlGEJ GEJA POPIERA!!!jednak nie ma to jak więź środowiskowa.
    bo (12 stycznia 2007)
  • > bzdura11, vA tak wogóle to co wy za jedni?
    zbulwersowany (12 stycznia 2007)
  • hihihiii..czy to bedzie nasza nowa gwiazdeczka? natchnienie poetów, słodka jest.–bzdura11, 11/1/2007 23:02 hehehe mysle ze czegos jej w zyciu brakuje:)....
    v (12 stycznia 2007)
  • jak wiadomo, nie mozna smiac sie z wygladu drugiego czlowieka. ani z jego pogladow. chyba ze NIE slucha i NIE lubi rubika.
    pani psycholog (12 stycznia 2007)
  • hihihiii..czy to bedzie nasza nowa gwiazdeczka? natchnienie poetów, słodka jest.
    bzdura11 (11 stycznia 2007)
BIEŻĄCE
Ekstrakt #5 (10 płyt 2020-2024)
Ekstrakt #4 (2024)