INNE - FORUM

piotr rubik (+ Fight Club)

8 maja 2006

"Fanów "Tu es Petrus", napisanego przez Piotra Rubika na cześć Jana Pawła II, ucieszy zapewne wiadomość, że kompozytor szykuje się do premiery kolejnego, trzeciego już oratorium."

http://muzyka.onet.pl/mr,1318240,wiadomosci.html

batonik bajeczny
  • Jak napisałem w temacie pytania do Książka,to mi je wykasowali...Po otrzymaniu bana jeszcze przez parę dni mozna było przeczytać co tam napisałem + rozmowę z pewną 14-tką,co sama nie wiedziała,co pisze...Spytałem się pajaca,czy wszyscy fani PP interesują się filozofią,eschatologią(czy chociaż wiedza,co to takiego,bez zagladania do wiki) i czy się zastanawiają codziennie nad śmiercią.Napisałem mu,że wiem doskonale,ze umrę,tak samo jak on tez umrze i jakoś nie piszę poetyckich gniotów z tego powodu.Spytałem się tez o te nieszczęsne podpieranie się Biblią,bo logika z tłumaczeń Ksiązka wynika jasna - "to było tworzone w oparciu o Biblię,zatem nie moze być gniotem,bo Biblia tio nie gniot" - znaczy się tak naprawde kazdy durny tekst mozna w taki sposób obronić...Nie wiem,kto spytał się o tekst "W kinie,w Lublinie",ale odpowiedź do tego była miażdżąca,leciało to chyba tak:"dla kogoś na pewno jest to cudowny,głęboki tekst(!!!),zatem nie wolno go wysmiewać(znaczy się prawdopodobnego autora tekstu-Książka)"
    kacperski (28 stycznia 2007)
  • dokladnie..z ta bestia i aniolami. zaczyna mi sie robic go zal on naprawde nie brzmi zbyt zdrowo.dalsze cytaty z forum (fanki)'a może teraz utworzymy kącik Pana Zbigniewa Książka. Dzięki jego tekstom mamy możliwość zastanowić się kim jesteśmy, dokąd zmierzamy. Proszę zwróćcie uwagę, że będziemy rozmawiać z mistrzem słowa.''...Aniołowi z Krakowa [tzn Ksiazkowi]nalezy się nie kącik a pokaźnych rozmiarów rezydencja..więc zapytuje drogi Mistrzu po raz kolejny... kiedy będziemy mogli zwiedzic www.zbigniewksiazek.pl ?????????''Słowa niby proste, bez zbędnych ornamentów i patosu, ale jakże głębokie i jak skalpel ciało, tak potrafią wniknąć do duszy. Tak poczęła się moja przygoda z panami Piotrem i Zbyszkiem.... Noszę w sobie nieprzemijające, ponadczasowe pańskie słowa, Panie Zbyszku. Na każdą sytuację życiową mam jakiś pana cytat.''Święty Karol [papiez] napewno Wam patronuje i uśmiecha sie szeroko do naszych Aniołów''Dziękuję Panie Zbyszku-jedyny! Wczoraj gdy rozmawiała z moim znajomym(księdzem) o koncercie w Gdańsku przyszła nam taka refleksja- są jeszcze Prorocy na tym Świecie- Panie Zbyszku!''Olbrzymi szacunek... W końcu to Anioły w ludzkich ciałach które wpłyneły na moje zycie, które ingerują w nie chcąc nie chcąc dzień w dzień, których talenta wiele mi pokazały i uświadomiły... ''Anioł Warszawski Pan Piotr i Anioł Krakowski Pan Zbyszek.. tchnienie Boga.'a Ksiazek na to:'Pozdrawiam wszystkich serdecznie Na granicy szaleństwa , z pomieszanymi częściowo zmysłami Zbyszek Książek'
    z (28 stycznia 2007)
  • Po przeczytaniu pozostałych cytatów z książka, coraz bardziej skłaniam się ku teorii choroby psychicznej w jego przypadku.Urojenia wielkości??? Może psycholog, albo psychiatra podejmie się próby interpretacji? Choćby ten fragment:>WTC i N.Y są jedynie ledwii zauważalnym w jednym songu pretekstem do rozmowy o BESTII i jedynym w moim przekonaniu ratunku przed BESIĄ - szukaniu kochania. Psałterz wrześniowy jest też o Aniołach, które w moim przypadku we wrześniu fruwają częściej i lataja niżej. We wrześniu ostatnim, kilku Aniołów zakochałao się na zabój i są kłopoty. Ale to nie One robia zamachy samobójcze.Może koniec świata trwa od chwili jego stworzenia? " <Masakra...LOL
    rubiKał (28 stycznia 2007)
  • Z działu "Pytania do miszcza"1 Drogi panie Piotrze. wiem, że do wielkanocy jeszcze daleko, ale czy ma pan zamiar nagrać jakąś piosenkę Wielkanocną??2 Dlaczego Pan tak rzadko śpiewa?? Ma pan bardzo ładny głos do śpiewania i powinien pan śpiewać częściej ._________________1. Owszem, będzie to piosenka "Kolorowe jajka i Ty"*2. Polecam poczekac do końca roku na moją płytę z wiolonczelą - tam troszkę pośpiewam*/ jakby ktoś miał wątpliwości to żart_________________PozdrawiamPiotrteraz nie wiem, czy to ja mam głupie skojarzenia?–tottenhamon, 28/1/2007 13:18 lol, jaki smieszek z Pana Piotra.tottenhamon, myslisz, ze Pan Piotr miał na mysli to samo co Ty?
    snieg topnieje (28 stycznia 2007)
  • Ten ksiazek to kuriozum wieksze od rubika! W kwestii jak powstal Psalterz Wrzesniowy :21 I 2006 "Szanowni Rorumowicze! Pomóżcie wyszukać w historii Świata tragiczne wrześnie. Chciałbym je wymienić w eksplikacji do Psałterza Wrześniowego ale brakuje mi czasu na poszukiwania bo zgłębiam Psalmy i Biblię. Może jakiś historyk , jakiś rodzic, jakiś znajomek siedzi w temacie? Gdtbyście wygrzebali to napiszcie o tym tu albo wprost do mnie. Z góry dzięki.Zbyszek Książek" wiec jednak wikipedia..."Chciano żeby to było o N.Y i żeby nazywało sie Homo Homini. Dla mnie to za mało i za dużo zarazem. Psałterz wrześniowy jest o wszystkich fatalnych wrześniadch w historii naszego gatunku z polskim 1 i 17 września 1939 , z wrześniem ,w którym napadło mnie dwóch miescowych w miasteczku Z. i dostałem butelką w głowę, z wrześniem każdego z Was , kiedy niewiadomo skąd wyłazi z Nich i z nas ZŁO które najczęściej głupotą. Zło to bieda. Zło to fanatyzm . Każdy fanatyzm nie tylko religijny. Zło to maltretowanie ukradkiem w domu żony i udawanie przed światen, że nic się nie dzieje. Złem jest dla mnie świadomo wykorzystywanie dziewczyn, które zakochują się i nie wiedzą , że to tylko seks. Nie tylko wrześniowy więc ten Psałterz, nie tylko październikowy... WTC i N.Y są jedynie ledwii zauważalnym w jednym songu pretekstem do rozmowy o BESTII i jedynym w moim przekonaniu ratunku przed BESIĄ - szukaniu kochania. Psałterz wrześniowy jest też o Aniołach, które w moim przypadku we wrześniu fruwają częściej i lataja niżej. We wrześniu ostatnim, kilku Aniołów zakochałao się na zabój i są kłopoty. Ale to nie One robia zamachy samobójcze.Może koniec świata trwa od chwili jego stworzenia? " Dzień ów gniewu sie nachyla, gdy w proch wieki zmiecie chwila, świadkiem Dawid i Sybilla!! haha Jeździec Apokalipsy po prostu....
    mrowkaweed (28 stycznia 2007)
  • mam nową rangę jestem trollem z porcysa hehe
    heh (28 stycznia 2007)
  • zjawiskowy ten manifest ksiazka. kazde zdanie miazdzy.'Wasi rówieśnicy , którzy Was zawstydzają szydząc z Rubika niech odpowiedzą na pytanie czy kiedyś umrą?! Czy zmienią się w garstkę błota?! Czy zerknęli kiedyś do historii filozofii i przyjrzeli się tym, którzy przez stulecia szukali odpowiedzi na pytania o egzystencję , którzy zajmowali się eschatologią , ontologią etc. ?' 'Zrobimy z tego opowieść o nas, o Piotrze Rubiku i o mnie''Zakochani w Krakowie to nasz, Piotra i mój uśmiech do Was z Krakowa. Uśmiech dwóch dosyć wrażliwych facetów , którzy tak jak TY próbują żyć szukając piękna. Czemu oceniasz coś czego nie znasz? Czy przypadkiem nie oceniasz swojej wrażliwości, swojego wyobrażenia o miłości i swojego widzenia Krakowa? ''dychą Bożą ( dekalogiem)'wypowiedzi pana piotra brzmia jakos tak bardziej hmm trzezwo, a on?
    z (28 stycznia 2007)
  • okropnie się czytało ten tekst, nawet mi trochę szkoda tego faceta bo w rzeczywistości tylko się ośmiesza.ale samoocenę ma zajebistą w gruncie rzeczy, pewnie co rano patrzy ze wzruszeniem w lustro ze świadomością, że robi coś doniosłego
    Ninurta (28 stycznia 2007)
  • >>Ja ważę 115 kilogramów. Ja dziesięć lat ćwiczyłem Tae Kwon Do! Ja bym chciał kilu ludzi z mediów w tym kraju mieć na wyciągnięcie ręki! Ja nie nadstawiam policzka! Ja szukam swojej drogi na dotarcie do Boga i ani myślę się tego wstydzić! Ktoś napisał , że te teksty to kicz. Kicz? Mój Bóg jest kiczem?!-115 uu oblecha ja bym się na jego miejscu tym nie chwaliła-tae kwon do tak przy 115 kg napewno mu świetnie szło-ludzie z mediów na wyciągnięcie reki moze cie owczarek w teraz boskie puści-nadstawiasz ukazujac sie w mediach juz niedługo na własne zyczenie stracisz nastepne zeby /zemsta za ban/-teksty to kicz masz racje-w twoim wykonaniu nawet bóg staje się kiczem
    heh (28 stycznia 2007)
  • Z działu "Pytania do miszcza"1 Drogi panie Piotrze. wiem, że do wielkanocy jeszcze daleko, ale czy ma pan zamiar nagrać jakąś piosenkę Wielkanocną??2 Dlaczego Pan tak rzadko śpiewa?? Ma pan bardzo ładny głos do śpiewania i powinien pan śpiewać częściej ._________________1. Owszem, będzie to piosenka "Kolorowe jajka i Ty"*2. Polecam poczekac do końca roku na moją płytę z wiolonczelą - tam troszkę pośpiewam*/ jakby ktoś miał wątpliwości to żart_________________PozdrawiamPiotrteraz nie wiem, czy to ja mam głupie skojarzenia?
    tottenhamon (28 stycznia 2007)
  • ten lament Książka trudniej się czyta niż teskty generowane przez english translator. Odpadłem w połowieco do jabłek, gruszek i Graszki: Graszka to pewnie zdrobnienie od Grażyna, więc czy nie powinno być "Grażka"?
    tottenhamon (28 stycznia 2007)
  • "Piotrek jest tak samo wolnym człowiekiem jak Wy i może sobie powbijać siedem kolczyków w nos!!! Wy również. Ja nie , bo nie lubię. Nie lubię łysych a sam jestem łysy. Nie wiem co z sobą począć w kwestii łysiny... "myślę, że Grażynka Dobroń z Trójki mogłaby Panu pomóc....
    sivi (28 stycznia 2007)
  • o kurde jakas oblawa na nas czy co??? mnie tez zbanowali, ale mozna obejsc ta blokade calkiem prosto na szczescie...a swoja drogą to najlepsza notka biograficzna jaka czytalem:"Dosyć dobrze znam literaturę choć nie ukończyłem polonistyki. Troszkę znam filozofię i historię. Mam bliznę na wardze , dwa wybite zęby, złamany nos. Nie boję się o następne zęby i nos. Boję się o to co ze mną będzie po śmierci..."LOOOOOOOOOOOl ( i nie boi sie o nastepny nos...!)
    mrowkaweed (28 stycznia 2007)
  • Drogi panie Piotrze. wiem, że do wielkanocy jeszcze daleko, ale czy ma pan zamiar nagrać jakąś piosenkę Wielkanocną?? Owszem, będzie to piosenka "Kolorowe jajka i Ty"* :>
    gościnnie (28 stycznia 2007)
  • >Co jest lepsze? Jabłko czy gruszka? Ja wolę gruszki ale moja Graszka woli jabłka... umieram, hehehe
    zbulwersowany (28 stycznia 2007)
  • dismemberment wybacz, ze nie pomacham...
    XXX (28 stycznia 2007)
  • ten dzwonek był pewnie przez 2 tygodnie w top 3 singli w radio.
    Low (28 stycznia 2007)
  • to jest dobrepytania do miszczaCzy Pan w to uwierzy?? Właśnie wróciłam z polwyspu Synaj z Sharm el Sheik... jednego dnia lezac na plazy sluchalam na mp3 "niech mowia,ze...' i podszedl do mnie chlopak z obslugi i zapytal czego slucham... dalam mu kawalka posluchac a on na to; "Piotr Rubik??" a ja na to TAK!!!!!!!!!!!!!!......... Znają Pana nawet na Sunaju!!!!!odpowiedź miszcza:W swoim czasie byliśmy z Agatką w Sharm el Sheikh. Pewnego dnia spodobal mi się arabski dzwonek do telefonu więc poprosiłem jednego z tubylców żeby mi go dał, a w zamian dałem dzwonek "Niech mówią...". I od tej pory w Egipcie nasze piosenki nie są obojętne:)znaczy się,Egipcjanie wymiotują przy nich?!?
    kacperski (28 stycznia 2007)
  • "Zapraszamy na kanał irc, gdzie czasem bywa też Pan Piotr (uwaga po godz. 22.00 wstęp tylko dla pełnoletnich). Serwer: tilk.eu Kanał: #rubikon."Próbował ktoś tego hardkoru? Może by przeprowadzic tam jakas akcje sabotazowa?
    Neurotyk (28 stycznia 2007)
  • Wy do nas My do Was
    XXX (28 stycznia 2007)
  • czyżby osoba podpisująca się XXX jest kimś z forum rubika?
    Bronson (28 stycznia 2007)
  • czuję się zaszczycony
    karibu (28 stycznia 2007)
  • masz sie czym chwalic...
    XXX (27 stycznia 2007)
  • pff wywalili mnie bo na pytanie skąd napisałam: z dupy hehe
    , (27 stycznia 2007)
  • >"Kicz? Mój Bóg jest kiczem?!"LOL.
    Twój Stary (27 stycznia 2007)
  • karibu dziekujemy za ujawnienie
    XXX (27 stycznia 2007)
  • HAHA, jakie to jest kurwa proste. po prosut banowali ludzi, którzy normalnie nie wchodza raczej na forum i się nie udzielają, ale pojawili się po kliknięciu w link (http://rubik.pl/forum/viewtopic.php?t=1741&postdays=0&postorder=asc&start=495), mnie tez zbanowali o tej samej godzinie co was. a nie napisałem dosłownie nic. chuja, nie ma misia uszatka dla was.
    Low (27 stycznia 2007)
  • Przeczytałem w wielkim napięciu orędzie zbiga książka do narodu. Jestem szczerze i głęboko wzruszony tym, że ten 52-letni człowiek tak pięknie potrafi wyrażać siebie:>Nie lubię łysych a sam jestem łysy. Nie wiem co z sobą począć w kwestii łysiny... <LOLBiedaczysko...A na poważnie, to cały ten tekst jest tak rzewny i prostolinijny jak ich pop-oratoria. Od początku do końca na wymioty się zbiera...
    rubiKał (27 stycznia 2007)
  • zbanowali mnie dokładnie o tej samej godzinie. to może być jakiś głębszy spisek. może zrobili eksterminację ludzi z porcysa. może rzeczywiście mają jakiś wykrywacz albo zaporę. tyle krytyki przelaliśmy na ich mistrza więc widocznie poszli z tym do fbi. swoją drogą drugi raz mnie juz zbanowali. po tym okresie kiedy nie można było się rejestrować moglem zwyczajnie drugi raz założyć konto
    mailman (27 stycznia 2007)
  • ja jestem ciekaw, skąd admini rubikowego forum wiedzieli, który to ja. jakieś pomysły?
    Bronson (27 stycznia 2007)
BIEŻĄCE
Ekstrakt #5 (10 płyt 2020-2024)
Ekstrakt #4 (2024)