INNE - FORUM

piotr rubik (+ Fight Club)

8 maja 2006

"Fanów "Tu es Petrus", napisanego przez Piotra Rubika na cześć Jana Pawła II, ucieszy zapewne wiadomość, że kompozytor szykuje się do premiery kolejnego, trzeciego już oratorium."

http://muzyka.onet.pl/mr,1318240,wiadomosci.html

batonik bajeczny
  • >czy to zmiany na lepsze? ludzie zaczynają słyszeć?–sivi, 3/2/2007 11:39 <Nie, niestety nie. Jedne pomyje zastąpione innymi pomyjami... Polakom gratulujemy listy OLIS!
    rubiKał (3 lutego 2007)
  • Poczułem niesmak
    złoty (3 lutego 2007)
  • Troche sie tu role odwrocily: kacpersky byl rownie fanatyczny i chamski jak wielbiciele Rubika na Porcysie, a te dziewczatka forumowe, choc zagubione, tonowaly jego wypowiedzi. Szydzic z gimnazjalisty, ze jest gimnazjalista? Rzeczywiscie, z dobrym stylem to nie ma nic wspolnego.
    al (3 lutego 2007)
  • nareszcie! stało się! pokonano Piotra!http://muzyka.onet.pl/0,1478192,newsy.htmlczy to zmiany na lepsze? ludzie zaczynają słyszeć?
    sivi (3 lutego 2007)
  • ciekawe, czy wąska jest ta twoja rozmówczyni.
    bgsh (3 lutego 2007)
  • uważam, że znęcanie się nad słabszymi nie jest w dobrym stylu, kacperski.
    palczak90 (3 lutego 2007)
  • >jeśli to prowokacja, to jeszcze zrozumiem, jeśli na serio te teksty o gimnazjum i shoegazz i osłuchaniu - to kurwa już nie. to fanatyzm w drugą stronę–tottenhamon, 3/2/2007 01:07<Muszę się zgodzić z tą opinią, przegięcie było ewidentne,ale nie da się zachować spokoju będąc na "jedynym słusznym forum", niektórzy ponoć leczą już z tego powodu zaburzenia osobowości... Tak więc wyszedłeś kacperski ostrym poślizgiem i bez zadrapań;-)
    rubiKał (3 lutego 2007)
  • matematyka jest zjebana.
    Low (3 lutego 2007)
  • gimnazjum produkuje głupoli,to nie moja wina,wdałem sie w dyskusje z 15-tką,żal mi było jej nie zniszczyća że teksty o shoegazz to przeginka i popiardywanie w tzw. "słusznej sprawie"?poniosło mnie,ale i tak nikt tego błędu nie wykorzystał i póki co się z tego cieszęa tak btw,to obok mojego nicku pojawiło sie niespodzianie Agata P :Pi kto mnie teraz podskoczy?
    kacperski (3 lutego 2007)
  • jeśli to prowokacja, to jeszcze zrozumiem, jeśli na serio te teksty o gimnazjum i shoegazz i osłuchaniu - to kurwa już nie. to fanatyzm w drugą stronę
    tottenhamon (3 lutego 2007)
  • Wczoraj 23:39] isaac-brock: przychodzi Rubik do lekarza,a lekarz tez pedał[Wczoraj 23:41] Majka-mitka: smiac sie czy plakac?[Wczoraj 23:46] isaac-brock: płakać[Wczoraj 23:47] isaac-brock: a tak wogóle 15-letnie gówniary nie mają prawa głosu[Wczoraj 23:49] didi: lol[Wczoraj 23:49] asiorek205: kazdy ma prawo glosu, choc nie zawsze jest on madry ;p[Wczoraj 23:49] asiorek205: dobranoc :)[Wczoraj 23:50] Majka-mitka: isaac-brock Ty kpisz sobie?[Wczoraj 23:51] isaac-brock: sens głupiego głosu?[Wczoraj 23:52] Majka-mitka: masz problem?[Wczoraj 23:58] isaac-brock: tak mam ,z durnymi 15-tkami[Dzisiaj 0:03] Majka-mitka: no to rzeczywiście masz problem[Dzisiaj 0:03] ania1604: To moze opuść to miejsce? I idź tam gdzie nie ma 15-tek[Dzisiaj 0:04] Majka-mitka: Człowieku Ty się puknij w to co zwykliśmy nazywać głową[Dzisiaj 0:07] ania1604: chyba sobie poszedł dobranoc wszystkim :*[Dzisiaj 0:09] isaac-brock: 15-nastki mają to miejsce zapełnione głupotami,więc co najwyżej puknięcie sie 15-nastki w łeb wywoła w jej łepetynie echo[Dzisiaj 0:12] isaac-brock: jeżeli jesteście w stanie powiedzieć,dlaczego post-rock nie zaznaczył sie w Polsce,to chętnie z wami o muzyce pogadam,jesli nie macie pojęcia o czym do was mówię,znaczy się jesteście tak naprawdę muzycznymi ignorantami[Dzisiaj 0:13] isaac-brock: Rubik schlebia gustom nijakim,czyli uzytkownikom tegoż forum[Dzisiaj 0:13] Majka-mitka: Sek w tym, że u 15-stek to nic dziwnego,a u 25-latkow to gorzej[Dzisiaj 0:15] isaac-brock: jesteście nijacy,nie macie ani wiedzy,ani osłuchania,ani gustu,ani rozeznania,czyli hjak z wami rozmawiać?[Dzisiaj 0:15] isaac-brock: ja tam na sprawność umysłu nie narzekam[Dzisiaj 0:16] isaac-brock: gorzej z wami gimnazjalistami[Dzisiaj 0:16] Majka-mitka: piszac "jestescie nijacy" kogo masz na mysli? jesli myslisz, ze jest tu stado 15-stek, ktore nie maja pojecia o niczym to jestes w bledzie[Dzisiaj 0:17] Majka-mitka: czlowieku MYŚL (jesli wiesz co to slowo oznacza) to nie forum gimnazjalne i nie ma tu samych gimnazjalistow[Dzisiaj 0:17] isaac-brock: widzę,co u mnie na wydziale sie dzieje po przyjściu ludzi z gimnazjum,do sesji nie dożyło 20% ludzi z 1 roku[Dzisiaj 0:17] isaac-brock: ale ty jestes z gimnazjum[Dzisiaj 0:18] isaac-brock: masz roczmik 92[Dzisiaj 0:19] isaac-brock: ty nie wiesz,czym się shoegazz się różni od britpopu[Dzisiaj 0:19] Majka-mitka: no to co z tego, że ja jestem w gimnazjum? jesli dla Ciebie gimnazjum badz inna szkola to wyznacznik wiedzy lub innych umiejestnosci to mylisz sie[Dzisiaj 0:19] isaac-brock: :P[Dzisiaj 0:20] isaac-brock: jasne,że to wyznacznik[Dzisiaj 0:20] Majka-mitka: a co do rozmowy ma rocznik, nie rozumiem twojego przelicznika rocznika na wiedze[Dzisiaj 0:20] isaac-brock: ja jestem studentem[Dzisiaj 0:20] isaac-brock: to wiesz,co to shoegazz?[Dzisiaj 0:21] isaac-brock: bez patrzenia w google?[Dzisiaj 0:21] Majka-mitka: co Ci to wyznacza? 5 lat - nie zna sie na niczym; 10 lat - potrafi powiedziec 'mama' 15 lat - potrafi wlaczyc komputer troche dziwny tok myslenia[Dzisiaj 0:21] isaac-brock: pojmujesz wkład King Crimson w muzykę?[Dzisiaj 0:22] isaac-brock: gimnazjalista w dzisiejszej erze to tak naprawdę tępak[Dzisiaj 0:22] isaac-brock: założę się że jestes tępa[Dzisiaj 0:23] Majka-mitka: nie wiem, ale nie jedna osoba przewyzszajaca moj wiek powiedzialaby to samo, co w tym dziwnego?[Dzisiaj 0:23] isaac-brock: ludzie po liceum zreformowanym nie potrafią u mnie na wydziale policzyć równania liniowego z jedna niewiadomą!!![Dzisiaj 0:24] isaac-brock: strach!!![Dzisiaj 0:24] Majka-mitka: po czym to oceniasz? tylko po roczniku?[Dzisiaj 0:25] isaac-brock: jak przychodziłem do LO to był banał,teraz student nie potrafi czegoś takiego policzyć[Dzisiaj 0:25] Majka-mitka: nieprzesadzaj! uwazasz, ze to co Cie interesuje musi interesowac wszystkich?[Dzisiaj 0:25] isaac-brock: kazdy MUSI znać podstawy matematyki[Dzisiaj 0:26] isaac-brock: to jest wyznacznik myslenia abstrakcyjnego[Dzisiaj 0:26] Majka-mitka: dobrze, ja nie mowia nie, ja mowie o przeliczaniu wiedzy na rocznik[Dzisiaj 0:26] isaac-brock: a wy z gimnazjum wogóle nie myślicie[Dzisiaj 0:27] isaac-brock: myslisz,że jestes mądrzejsza ode mnie pomimo różnicy wieku 10 lat między nami?[Dzisiaj 0:27] Majka-mitka: ciekawe, naprawde, to w takim razie co sie robi w gimnazjum?[Dzisiaj 0:28] Majka-mitka: wcale nie mysle, ze ejstem madrzejsza, napisalam to gdzies?[Dzisiaj 0:28] isaac-brock: no,ciekawe[Dzisiaj 0:29] isaac-brock: nic sie nie robi w gimnazjum[Dzisiaj 0:29] Majka-mitka: to moze jeszcze powiedz, ze gimnazjum uwstecznia[Dzisiaj 0:29] isaac-brock: czyli jestes głupsza,bo jesli nie jestes mądrzejsza,wtedy jestes glupsza[Dzisiaj 0:30] isaac-brock: jasne,tepaki z was i tyle[Dzisiaj 0:30] isaac-brock: nic nie umiecie[Dzisiaj 0:30] Zawias: widzę, że ktoś tu przyszedł "zabłysnąć" swoją wiedzą [Dzisiaj 0:31] isaac-brock: oglądacie tylko telewizję,paracie się głupotami,czytacie bzdetne gazety[Dzisiaj 0:31] Majka-mitka: czy to, ze uwazasz, ze jestem glupsza daje Ci satrysfakcje?[Dzisiaj 0:32] mała_cukinia: M-m czesc tępa istoto * *;))))[Dzisiaj 0:32] Majka-mitka: nic nie umiemy, nawet policzyc do 10!!! argumentuj moze swoje wypowiedzi, ok?[Dzisiaj 0:32] Yukarii: isaac-brock, wyhamuj troche, my się tu nie obrażamy.[Dzisiaj 0:33] isaac-brock: smucę się poziomem nauki waszego pokolenia[Dzisiaj 0:33] Zawias: cóż, musimy się pogodzić z tym, że niektórzy mają kompleksy :)[Dzisiaj 0:33] Majka-mitka: a skad wiesz co robi kazdy gimnazjalista? jesli Ci powiem, ze ogladam 1-2 godziny telewizji tygodniowo to jmi nie uwierzysz, bo to NIEMOŻLIWE wg twojego toku myslenia[Dzisiaj 0:34] isaac-brock: nic z was nie wyrośnie,żadnego inżyniera,profesora[Dzisiaj 0:34] Majka-mitka: mała_cukinia cześć mądrzejsza istoto ;)[Dzisiaj 0:34] isaac-brock: ja wogóle nie oglądam telewizji[Dzisiaj 0:34] mała_cukinia: M-m jaka madrzejsza, tez bylam w gimnazjum :P[Dzisiaj 0:34] Majka-mitka: ARGUMENTUJ! bo to sa puste slowa, nie masz takiego daru przewidywania,[Dzisiaj 0:35] Zawias: Nie rozumiem Cię isaac-brock... Widocznie jestem zbyt tępa :)[Dzisiaj 0:35] Majka-mitka: no i co z tego, ze nie ogladasz, mnie to naprawde nie obchodzi, chodzi mi o Twoja argumentacje, to chyba Ciebue nie wyuczyli ws szkole[Dzisiaj 0:36] isaac-brock: gimnazjaliści u mnie na studiach na 1 roku,chcecie posłuchać,jak to wygląda?[Dzisiaj 0:36] isaac-brock: 20% przyjetych gimnazjalistów na 1 rok już wyleciało[Dzisiaj 0:37] Majka-mitka: no po gimnazjum jest liceum/technikum/zawodowka to dziwne, zeby kazdy po gimnazjum mogl studiowac[Dzisiaj 0:37] Majka-mitka: po gimnazjum nie idzie sie na studia![Dzisiaj 0:37] isaac-brock: egzamin z chemii zaliczyło 70 osób na 200[Dzisiaj 0:37] Zawias: 8 lat podstawówki + 4 lata liceum = 6 lat podstawówki +3 lata gimnazjum + 3 lata liceum[Dzisiaj 0:37] isaac-brock: no tak potem jest te gówniane liceum[Dzisiaj 0:37] Majka-mitka: mała_cukinia no to wychodzi jak byk, ze madrzejsza istota jestes ;)[Dzisiaj 0:38] Majka-mitka: i w tym 'gownianym liceum' tez niczego nie ucza?[Dzisiaj 0:38] isaac-brock: ale czemu ponad połowę roku chcą wywalićode mnie ze studiów już po pierwszym semestrze?[Dzisiaj 0:39] isaac-brock: tak,te gówniane liceum nic nie uczy![Dzisiaj 0:39] isaac-brock: 70/200 zaliczone,z czego najlepsze oceny to cztery czwórki[Dzisiaj 0:40] Majka-mitka: no prosze: gimnazjum - nie uczy, liceum - nie uczy, to czy cos w ogole uczy?[Dzisiaj 0:40] Zawias: To według Ciebie powinny być tylko studia tak?[Dzisiaj 0:40] isaac-brock: a pani zawias to ta swoją matematyką może podetrzeć co najwyżej tyłek[Dzisiaj 0:40] isaac-brock: nie powinno byc gimnazjum[Dzisiaj 0:41] isaac-brock: 8 podstawówka+liceum/technikum/zawodówka[Dzisiaj 0:41] Yukarii: tu się troche zgodzę, bo poziom nauczania a polskich szkołach jest niestety niski... zbyt niski. I ajk się uczeń sam za nauke nie weźmie, to kicha.[Dzisiaj 0:41] isaac-brock: poetm ewentualnie studia dla najlepszych a nie dla pokrak[Dzisiaj 0:41] Zawias: człowieku, szczerze to - zazdroszczę Ci takich "problemów"...[Dzisiaj 0:42] isaac-brock: sam widzę,co się na 1 roku dzieje[Dzisiaj 0:42] isaac-brock: ja tobie niczeo nie zazdroszczę[Dzisiaj 0:42] Yukarii: gimnazjum to ejst chory wymysł, powtarza się to co było w klasach 4-6, idziesz do liceum i powtarzasz to co było w gimn. głupota;/[Dzisiaj 0:43] Majka-mitka: widzisz co sie dzieje u innych,a nie we wszystkich szkolach[Dzisiaj 0:43] isaac-brock: sama jestes po gimnazjum,dlatego tak najeżdzasz[Dzisiaj 0:44] isaac-brock: Yukarii ma rację
    kacperski (3 lutego 2007)
  • kacperski - szacun, Twoj nik na forum obok kochanego najukochanszego Pana Piotra http://img54.imageshack.us/img54/4660/ppme4.jpgwłaściwie to panie kacperski..
    oho (3 lutego 2007)
  • rubiKał - niestety, to nie moje pytania. miszczó moje ignoruje albo te stare dewoty je kasują. ja tylko przytaczam te, na które on w swoim majestacie raczy odpowiedzieć, a że każda taka odpowiedź jest swego rodzaju perełką... nie moja wina;) fajnie jest mieć taki worek treningowy, otoczenie wtedy mniej cierpi - za to jestem górowi wdzięczny
    tottenhamon (3 lutego 2007)
  • "aranżator" lol
    Low (2 lutego 2007)
  • kacperski >> dobre, dobre, ciewkae jak sie sparwy potoczą ;-)
    sivi (2 lutego 2007)
  • i dlaczego to wykasują?
    kacperski (2 lutego 2007)
  • isaac-brock MelomanWiek: 25 Dołączył: 29 Sty 2007Posty: 5Skąd: Wawa Wysłany: Dzisiaj 23:35 Pytanie... Oczekuje na akceptacjęCzy jest Pan Panie Piotrze kompozytorem,czy aranżatorem?Taka mnie refleksja naszła,że tak naprawde Pana twórczości nie da się w zaden sposób pod muzyke klasyczną podciągnąć,bo klasyka istnieje dla ludzi o guście wręcz kosmicznym,a Pan robi tak naprawdę pop w aranżu niby-orkiestrowym...Dla mnie Pan nigdy nie będzie wartościowym twórcą muzyki,Pan robi po prostu zwykły,mało ambitny pop...Po co się nadymywać na modłę "oratorium i psałterz to wielkie dzieła" jeśli sam Pan wie (a myślę,że Pan nie jest w ciemię bity) że do prawdziwej sztuki i jej absolutu brakuje wiele (między innymi talentu/braku talentu "kompozytora")... Śmieszy mnie tez ignorancja odnośnie krytyki Pana twórczości(a niech teraz jacyś modowie wkroczą,choć raz niech Pan Piotr odpowie konkretnie na zarzuty do jego "twórczości",bo zarzuty są sformułowane już od dawna,tyle,że PP się wykręca i NIGDY nie powiedział kontrargumentu na obronę jego "twórczości").... Jestem ciekawy,co sam Pan Piotr ma do powiedzenia,(nie kasujcie tego posta-do moderatorów,jesli uwazacie muzykę PP za wartościową,wiec nie musicie sie obawiać pytań,czy sam autor uważa swoją twórczość za coś wyjątkowego,czy PW to wartościowa muzyka,niech autor przemówi(chyba,że brak mu męskości)_________________respect for all good ziom
    kacperski (2 lutego 2007)
  • tottenhamon, gratuluję udanej dywersji, jeśli to Ty postujesz na "jedynym słusznym forum miszcza". Miszczu od teraz będzie Ci już jadł z ręki <lol> Więcej takich perełek!
    rubiKał (2 lutego 2007)
  • Panie Piotrze mam pytanieCzy zgodził się pan aby w programie no kreskówce Pod gradobiciem pytań pan wystąpił ??Pytam ponieważ właśnie obejrzałam program z pana udziałem w internecie i strasznie mnie to zdenerwowało :angry: że z pana robią takie powiedzmy "jaja"Czekam na odpowiedz i Pozdrawiam cieplutko_________________konnichi wa- Cześć!, Dzień dobry!Ucze się języka japońskiego więc...niepszeszkadzać:D1i2 marca2 kwietnia15 kwietnia1 czerwca11 sierpień Wysłany: Dzisiaj 16:02 A skąd. Nie mam wpływu na takie żenujące programy. Autorzy chcieli się polansować moim kosztem. Nie wyszło im._________________PozdrawiamPiotr
    tottenhamon (2 lutego 2007)
  • Coś mi się zdaje, że przed Panem Rubikiem pracowal pan wraz z Zbigniewem Wodeckim. Również z nim stworzyl pan wspaniale teksty. Mam pytanko:Czemu pan odszedł od Wodeckiego?Nigdy nie odszedłem od Zbyszka[...]No i wszystko w temacie :-]
    bo (2 lutego 2007)
  • Ksiazek się kwalifikuje do zakałdu psychiatrycznego - kolejny new agowiec z wypranym mózgiem , w dodatku grafoman. Litości kurwa litosci. Bestja nadchodzi...buahahahhahahahakurwa palant..
    bo (2 lutego 2007)
  • >http://www.egoisci.pl/718/rubik_skromny_jak_zawsze/–kiwi, 2/2/2007 06:55<"Nie rozumiem dlaczego sie go tak czepiaja.Jedyne co przychodzi mi na mysl to zwykla zazdrosc!Nie jestem jego fanka, ale musze przyznac ze podobaja mi sie jego piosenki. Jego ostatnia piosenka przypomina mi Dumke na dwa serca, ktora nagrala Edyta Gorniak i Mietek. Czy ktos sie tamtej piosenki czepial??"O kurwa, pomocy! Nie mogę! Esencją zawsze już pozostaną argumenty fanów,którzy "nie są fanami,ale...". Bo czy ktoś się czepia Edyty G. i Miecza Sz. HAHAHAHAHA!!
    rubiKał (2 lutego 2007)
  • http://www.egoisci.pl/718/rubik_skromny_jak_zawsze/ rubiku rubiku porcelanowy koniku!patrzcie na komentarze, nie tylko my, nietylko kurwa my!
    kiwi (2 lutego 2007)
  • główka mu sie ujebała. temu rubiku.
    bgsh (2 lutego 2007)
  • a ja dziś poczułam radość w sercu i ułożyłam haiku o najwiekszym z polaków. oprócz papieża, ale on juz jest niemcem, więc się nie liczy.mistrz rubik piotrektajemnica sensu wciazprzez nas kochana
    karola (1 lutego 2007)
  • u mnie w pracy są takie dwie pizdeczki-królewny z pensjami około 10k brutto za chuja robienie. kupują sobie do domu dywany za 3 tysiące i posyłają dzieci do psychologa. obie mają dupy jak szafy, a mniemanie o sobie jak... rubik. generalnie tekst tygodnia:w momencie gdy wchodzę do ich biura, laski oglądają kalendarz na 2007 rok z czarno-białymi zdjęciami 20-letnich kolesi z gołymi klatami. jedna mówi do drugiej:- ty, a ten? boski co nie?- no, jak rubiki obie w brecht...
    lukki (1 lutego 2007)
  • może to nie jest do końca limeryk ale i tak wymiatacz z ciebie
    heh (1 lutego 2007)
  • limeryk mi wpadł do głowy, jak oglądałem piłkę ręczną:to pan rubik.jak poznacie?lubi kloca miec na klacie.
    bgsh (1 lutego 2007)
  • >>Teksty napiszą profesjonalni autorzy.np. Książek?HAHAHAHAAHA
    sivi (1 lutego 2007)
  • u mnie na gg jeszcze do niedawna znajdowała się dziewczyna której udzielam korepetycji z ang. i bez przerwy miała rubikowskie opisy aż jakąś niechęć do niej poczułam normalnie
    heh (1 lutego 2007)
BIEŻĄCE
Ekstrakt #5 (10 płyt 2020-2024)
Ekstrakt #4 (2024)