INNE - FORUM

piotr rubik (+ Fight Club)

8 maja 2006

"Fanów "Tu es Petrus", napisanego przez Piotra Rubika na cześć Jana Pawła II, ucieszy zapewne wiadomość, że kompozytor szykuje się do premiery kolejnego, trzeciego już oratorium."

http://muzyka.onet.pl/mr,1318240,wiadomosci.html

batonik bajeczny
  • posłuchaj sobie kolego drogi, nie chodzi mi o Twoje cymablenie się do kwadratu , które przekopiowałes nijeako sam z siebie robiąc durnia ale teksty tego typu:cytuję: ja tez tak uważam(w końcu nie wybierała sobie daty urodzin),ale moja wina,że dzisiejsza młodzież jest tępa?O takie teksty mi chodzi. Może... pomyśl dwa razy nim coś napiszesz???
    bo (5 lutego 2007)
  • posłuchaj sobie kolego drogi, nie chodzi mi o Twoje cymablenie się do kwadratu , które przekopiowałes nijeako sam z siebie robiąc durnia ale teksty tego typu:cytuję: ja tez tak uważam(w końcu nie wybierała sobie daty urodzin),ale moja wina,że dzisiejsza młodzież jest tępa?O takie teksty mi chodzi. Może... pomyśl dwa razy nim coś napiszesz???
    bo (5 lutego 2007)
    bo (5 lutego 2007)
  • kacperski, 1. pierwszy błąd to twoje zachowanie wobec tych 15latek bo pokazałeś się jako wywyższjący sie zakompleksiony chłoptaś, który krytkuje kogos za to , że nie wiem co to jets shoegaze (swoją droga ciekawe czy na przykład stephen hawking albo z muzycznych osobistoś penderecki czy górecki wiedzą co to jest a na muzyce chyba znają się trochę lepiej niż kacperski. i czy jeśli nie wiedzą to są istotami na niższympoziomie niż kacpesrki. śmiem wątpić...)2. Ale to jest pikuś - byłeś pijany (każdy z nas był i robił nierzadko głupoty dużo większe)natomiast błęem kardynalnym, jest obnoszenie się na forum porcys tym jak beznadziejnie zachwoałeś wobec ludzi bo jak inaczje niż obnosznie się mam tłumaczyćto, że wkleiłś pół kilometrowej długości tekst do tego forum –Mik, 4/2/2007 14:49no tak,forum porcys to przyjmuje tylko i wyłącznie wypowiedzi ludzi inteligentnych,mądrych,wyważonych,kulturalnych (jak na przykład Mik,na pewno taki jest,skoro się bez problemu i wstydu wypowiada[krtytykuje,czyli sam jest w opozycji wobec krytykowanego,zatem jest lepsy od niego])Hawking to fizyk,po co mu do szczęścia wiedza o MBV?przykład od czapy...a do bo - faszystowskie zapędy to pewnikiem sam masz,znalazł się osobnik o czystym sumieniu
    kacperski (5 lutego 2007)
  • z Pytań do Jego Xiązecej Mosci...Właśnie wróciłam z polwyspu Synaj z Sharm el Sheik... jednego dnia lezac na plazy sluchalam na mp3 "niech mowia,ze...' i podszedl do mnie chlopak z obslugi i zapytal czego slucham... dalam mu kawalka posluchac a on na to; "Piotr Rubik??" :grin: :hop: a ja na to TAK!!!!!!!!!!!!!!......... Znają Pana nawet na Sunaju!!!!!..W swoim czasie byliśmy z Agatką w Sharm el Sheikh. Pewnego dnia spodobal mi się arabski dzwonek do telefonu więc poprosiłem jednego z tubylców żeby mi go dał, a w zamian dałem dzwonek "Niech mówią...". I od tej pory w Egipcie nasze piosenki nie są obojętne:)_________________PozdrawiamPiotrNiechybnie! Zbawca narodów!!!
    bo (4 lutego 2007)
  • Michałowi Bajorowi, dzięki któremu podskoczyłem na wyższy poziom kariery muzycznejto się panowie zabawiali!
    wilkołak (4 lutego 2007)
  • ja nie wiem co robi z ludxmi ale biorąc pod uwage mój przykład to nigdy jeszcze z nikogo nie miałam takiego polewudzięki ci Piotrzerubikale no bo wiesz są wyższe wartości od pieniędzy
    heh (4 lutego 2007)
  • co ten Rubik robi z ludźmi...
    zbulwersowany (4 lutego 2007)
  • a próbujcie gadać normalnie po pół litra i 5 piwach –kacperski, 4/2/2007 03:35 wow. to już *ten* poziom.
    Low (4 lutego 2007)
  • Heh, chciałbym Ci podziękować w imieniu wszystkich za sprowadzenie dyskusji na dawne tory!>Gdy wiem, że mam termin, to nuty przychodzą same.<>Kiedyś grałem jako wiolonczelista, czasem zarabiałem więcej, innym razem mniej, ale nigdy nie robiłem tego wyłącznie dla pieniędzy.< PP nie robi niczego dla pieniędzy, on kocha papieża i boga,jest taki wspaniały,a nuty przychodzą same,czego konsekwencją są te cudowne oratoria! Absolut!lol
    rubiKał (4 lutego 2007)
  • [Dzisiaj 0:17] isaac-brock: ale ty jestes z gimnazjum[Dzisiaj 0:18] isaac-brock: masz roczmik 92[Dzisiaj 0:19] isaac-brock: ty nie wiesz,czym się shoegazz się różni od britpopuTo był tak zwany autodiss, heh.
    Twój Stary (4 lutego 2007)
  • kacperski, 1. pierwszy błąd to twoje zachowanie wobec tych 15latek bo pokazałeś się jako wywyższjący sie zakompleksiony chłoptaś, który krytkuje kogos za to , że nie wiem co to jets shoegaze (swoją droga ciekawe czy na przykład stephen hawking albo z muzycznych osobistoś penderecki czy górecki wiedzą co to jest a na muzyce chyba znają się trochę lepiej niż kacperski. i czy jeśli nie wiedzą to są istotami na niższympoziomie niż kacpesrki. śmiem wątpić...)2. Ale to jest pikuś - byłeś pijany (każdy z nas był i robił nierzadko głupoty dużo większe)natomiast błęem kardynalnym, jest obnoszenie się na forum porcys tym jak beznadziejnie zachwoałeś wobec ludzi bo jak inaczje niż obnosznie się mam tłumaczyćto, że wkleiłś pół kilometrowej długości tekst do tego forum
    Mik (4 lutego 2007)
  • "komu i co pan zawdzięcza?""Wiele dziadkowi, rodzicom, bo odkryli talent i właściwie nim pokierowali. Michałowi Bajorowi, dzięki któremu podskoczyłem na wyższy poziom kariery muzycznej, Z. Książkowi i W. Lubawskiemu - to oni spowodowali, że moja kariera nabrała przyśpieszenia"http://kobieta.wp.pl/gid,8714850,img,8714860,kat,67434,galeriazdjecie.html?T%5Bpage%5D=1heh odpadłam od podłogi
    heh (4 lutego 2007)
  • [Dzisiaj 0:17] isaac-brock: ale ty jestes z gimnazjum[Dzisiaj 0:18] isaac-brock: masz roczmik 92[Dzisiaj 0:19] isaac-brock: ty nie wiesz,czym się shoegazz się różni od britpopuale co się stało się?:/
    batonik bajeczny (4 lutego 2007)
  • a próbujcie gadać normalnie po pół litra i 5 piwach
    kacperski (4 lutego 2007)
  • ja uznaję muzykę alternatywe za coś lepszego niż Rubik i osoby słuchające alternatywy za bardziej rozwiniętych od słuchających Rubika. Ale wieku się nie wybiera i rozwinięcia w związku z tym także. od teraz peace, kacperski jesteś ok tylko cie poniosło chyba.
    palczak90 (4 lutego 2007)
  • Ciekawe, że wydaje się części ludzi, że rodzaj słuchanej muzyki świadczy o intelekcie słuchajacegoja myślę, że est raczej tak , że jeśli ktoś słuca czegos amibtniejszego to jest większa szansa, że jest on inteligentny i tyle (bo szuka, bo jest to niebalne etc.)natomiast przedziwne jest rozumowanie,że jeśli ktoś słucha rubika jest głupi.rubik ma chwytliwą muzykę i pretensjonalne teksty czyli tak jak większość popu i jakoś słuchacy popu nie uznaje się automatycznie za durni.
    Mik (4 lutego 2007)
  • no, powiało trochę fanatyzmem ze strony kacperskiego, a mówiłem, nie zniżajmy się do poziomu rubikowców.
    Bronson (4 lutego 2007)
  • nie wiem, zgubilem watek totalnie, ale powyzsze wyglada mi na jechaniu po 15 latkach za to ze maja 15 lat.
    em c (4 lutego 2007)
  • po prostu jak to czytałem, to nie chciało mi się śmiać tak jak z, tylko coraz bardziej zażenowany byłem. po co, dobre pytanie. nie wiem czy po tym Pan Piotr i jego fanki dostarczą mi znów tyle radości co wcześniej. to twoja wina kacperski!:)
    złoty (3 lutego 2007)
  • no fakt, jak czytalem te rozmowe to myslalem ze wkleja ja swiadek rozmowy, chcac wysmiac usera isaac-brock. a tu komentarze ze niezle pojechal gimnazjalistkom... no coz, gimnazjalistki jaraja sie przed innymi swoja muzyka typu coma, a ten pan jaral sie swoja. tylko po co...?
    m (3 lutego 2007)
  • ej pogadal sobie kacperski z nudów z rubikami i sie zrobila afera. wezcie zalozcie o tym nowy watek, bo ostatnie strony sa jakies nieprzyjemne - jakieś klauny, jacyś faszysci.dajcie spokoj bo widac nie tylko on ma mentorskie zapedy...
    mrowkaweed (3 lutego 2007)
  • Kacperski...weź lepiej już nic nie mów bo się z deka pogrążasz, wyszedłeś na kretyna to pozwól że smród się rozejdzie a nie zanieczyszczaj nam tu dalej powietrza jakimś strzelaniem z dupy na temat młodzieży. Znalazł się mentor. Pożal się boże. Postrockowy klaun z faszystowskim zadęciem. FUJ..
    bo (3 lutego 2007)
  • uważam, że znęcanie się nad słabszymi nie jest w dobrym stylu, kacperski. –palczak90, 3/2/2007 11:01ja tez tak uważam(w końcu nie wybierała sobie daty urodzin),ale moja wina,że dzisiejsza młodzież jest tępa?
    kacperski (3 lutego 2007)
  • Nie no żenada, takie głupoty wypisywac i to jeszcze pod pseudonimem isaac-brock. Wstyd. Ale żeby to jeszcze było o czym, ale o rubiku? Postanawiam, że już nie będę czytać tego wątku :) –taki koles, 3/2/2007 13:26wiecej tam było odgryzanek niż merytoryki,a że o muzyce nie chcieli ze mną rozmawiać?doszukujecie się jakiejś metafizyki w tym?życie jest brutalne,a bramki są dwie
    kacperski (3 lutego 2007)
  • ta krucjata rzeczywiscie jest juz nudna. Polecam cytat z kogos - za L. Stommą z ostatnie "polityki":"na coz tłumaczyc durniowi, ze jest durniem. przeciez jego dureństwo na tym wlasnie polega, ze nia ma o nim pojęcia".
    bgsh (3 lutego 2007)
  • "pojmujesz wkład King Crimson w muzykę?" -jak dla mnie bomba, ale przeciez to prowokacja jest jawna. jaki rozmówca taki poziom dyskusji...
    mrowkaweed (3 lutego 2007)
  • Będzie krótko i brutalnie:Kurwa co Wy chcecie od Rubika? to jest totalny pawik i tyle. Nie czepiajcie się go więcej!
    Wayne (3 lutego 2007)
  • ubawilam sie czytajac te rozmowe. wsrod fanow rubika naprawde ciezko wykazac sie na odcinku pretensjonalnosci a jednak komus udalo sie ich wrecz zakasowac.'nie wiesz co to jest shoegaze', 'kazdy MUSI znać podstawy matematyki' 'jeżeli jesteście w stanie powiedzieć,dlaczego post-rock nie zaznaczył sie w Polsce,to chętnie z wami o muzyce pogadam,jesli nie macie pojęcia o czym do was mówię,znaczy się jesteście tak naprawdę muzycznymi ignorantami'.:>>>
    z (3 lutego 2007)
  • Nie no żenada, takie głupoty wypisywac i to jeszcze pod pseudonimem isaac-brock. Wstyd. Ale żeby to jeszcze było o czym, ale o rubiku? Postanawiam, że już nie będę czytać tego wątku :)
    taki koles (3 lutego 2007)
BIEŻĄCE
Ekstrakt #5 (10 płyt 2020-2024)
Ekstrakt #4 (2024)