INNE - FORUM

piotr rubik (+ Fight Club)

8 maja 2006

"Fanów "Tu es Petrus", napisanego przez Piotra Rubika na cześć Jana Pawła II, ucieszy zapewne wiadomość, że kompozytor szykuje się do premiery kolejnego, trzeciego już oratorium."

http://muzyka.onet.pl/mr,1318240,wiadomosci.html

batonik bajeczny
  • wlasnie znalazlam fajnego wstępniaka w gali (nr5 z aneta piotrowska ktora jedzie roztanczyc ameryke na okladce, jakby inni rubikomaniacy chcieli dotrzec). w necie nie ma wiec przepisuje najlepsze fragmenty:'za co kochamy piotra rubika?po pierwsze:i najwazniejsze. za muzyke. bo naprawde porywa, naprawde inspiruje, bo przy niej naprawde chce sie kochac i zyc.[..]po 3:za to ze bez niczyjej pomocy, wsparcia wielkich i niezlomnych stal sie idolem. i to jednym zniewielu, ktorych warto nasladowac.po 4:za prace nad soba, walke ze slabosciami i witrakami. Don Kichot moglby sie od niego uczyc.po 5:za skromnosc., bo najwieksza gwiazda polskie muzyki wciaz zachowuje sie jak pianista, ktory tylko wyszedl akompaniowac soliscie.[..]po 9:za wiolonczele i rozwiane blond wlosy. rubik to rubik. i nikogo podobnego nie ma.'itd//jest rowno 10 ale juz nie mam czasu przepisywac i mi sie nie chce aha podpisano naczelna gali katarzyna przybyszewska z zespolem
    z (10 lutego 2007)
  • dzieci, dajcie sobie spokoj, hm?
    mw (9 lutego 2007)
  • cóż, opyla się czytać komentarze na onecie:http://film.onet.pl/1,4,8,27463442,75775553,2903083,0,forum.htmlczyżby ktoś od nas?
    Bronson (9 lutego 2007)
  • Ja też bym wolał. Niech Rubik jedzie na Eurowizje a Jet Set napisze kantatę dla Krakowa.
    zbulwersowany (8 lutego 2007)
  • szczerze pomimo ze nie slucham Piotra Rubika.. a jego muzyka w moim odczuciu to jest tandeta.. to i tak wolał bym zeby pojechal na eurowizje zamiast tego wielkiego G.. ktorym jest the jet set.. nooo ludzie ktos kto na nich glosowal to chyba jakis "cwiercinteligent" albo przynajmniej z lekkim "defektem" musial byc.. jezeli kogos urazilem to sie bardzo ciesze :-) bo wlasnie o to mi chodzilo :-P a Piotrus Rubik.. a niech sobie bedzie.. moja mama go słucha nawet.. (i nie jest mocherowym beretem) no ale poprzedni idol mojej mamy to byl pan Wisniewski.. wiec.. <LOL>
    observator (8 lutego 2007)
  • jesli ktos ma problemy z zarejestrowaniem sie na forum mistrza, to polecam to: http://odblokuj.pl/rozwiazuje wszystkie problemy, moga banowac do woli ;d
    Neurotyk (7 lutego 2007)
  • zdjecie jak od madame tussaud...zresztą wydaje mi sie ze to kwestia czasu, jak ta figurka stanie w londynie.
    mrowkaweed (7 lutego 2007)
  • nie wiem,czy jeszcze pamietacie blog prawiejakchopin,a tam taka cudna niespodziankahttp://wiadomosci.onet.pl/1475104,19,1,1,,item.html
    kacperski (6 lutego 2007)
  • czy ta strona jest na poważnie, czy może autorzy robią sobie jaja? przeczytałem to:"Już od progu się kłaniamy i serdecznie Cię witamy!To jest strona o Muzyku- WIELKIM, sławnym P.RUBIKU!Jest tu czacik, księga gości, są i fotki-grom różności.I MUZYKA - NAJważniejsza, ta jedyna, NAJpiekniejsza!Co to łączy i porusza.Jednych cieszy, drugich wzrusza.Spędzaj tutaj czas ciekawie - nie zapomnij o zabawie!Jak MISTRZ mówi: "MA BYĆ MIŁO"Wszystko zróbmy by tak było!Zapraszamy do zwiedzania i częstego powracania..."i już sam nie wiem. prowokacja, czy oni tak na serio? –Bronson, 6/2/2007 15:18to im pewnie Książek na zamówienie napisał,ten rym,ten szyk wersów...
    kacperski (6 lutego 2007)
  • >>Forumowiczów przybywa!My też przybędziemy!!! HAHAHAHAHAHAHAH(szalony śmiech)btw, czy większość z 1400 to nie nasze ? ;-)
    sivi (6 lutego 2007)
  • >>>wpis z 2007-02-06 13:13:38No właśnie Asiu!!! Wszystkie te głupie ludzie co nie lubiom Pana Rubika to pewnie słuchajom disko polo i Mandaryny!!! One nie rozumiom głembi tej muzy!!! Ja ją rozumiem, bo ją mam w mp3 z Kazaa ściągniętą, i jako dzwonek na komórkie!!! Rubik jest słotki i śliczny, i dlatego kocham jego muzę!!! Najbardziej się rozpływam w uwielbieniu przy temacie do "Wiadomości" i przy tym, tylko tytułu nie pamiętam:Babcia co odebrała rentęWrzesień i trupy w World Trade CenterChrupkie pieczywo na śniadanieWrzesień i z kosą śmierć w BiesłanieTo jest coś takiego, przy czym zawsze płaczę i mam dreszcze na plecach!!! A tamte głupie ludzie nigdy nie zrozumiejom, jak wygląda muzyczna wrażliwość taka jak moja!!!www.rubikpiotr.bo.pl<<<Doznałem przy tym wpisie do księgi gości;D mega lol!A tak swoją drogą,tam jest ponad 1400 wpisów - patrząc na charakter tej księgi gości i wymianę zdań tam prowadzoną można odnieść dziwne uczucie,że podobne rzeczy dzieją się jak "fani miszcza" wchodzą na porcysa:D
    rubiKał (6 lutego 2007)
  • "Asiu ja też jestem tego samego zdania. To jest okropne że tacy ludzie wchodzą na stronę dla wielbicieli wielkiego artysty. Co za głupie parszywe gównojady. Czy w Was pseudowielbiciele nie ma za grosz wrażliwości?, jesteście gorsi od świńskich wymiocin w rzeźni świata w jakim żyjecie" - tekst autorstwa pani Stasi z księgi gości...#1...
    melodramat (6 lutego 2007)
  • czy ta strona jest na poważnie, czy może autorzy robią sobie jaja? przeczytałem to:"Już od progu się kłaniamy i serdecznie Cię witamy!To jest strona o Muzyku- WIELKIM, sławnym P.RUBIKU!Jest tu czacik, księga gości, są i fotki-grom różności.I MUZYKA - NAJważniejsza, ta jedyna, NAJpiekniejsza!Co to łączy i porusza.Jednych cieszy, drugich wzrusza.Spędzaj tutaj czas ciekawie - nie zapomnij o zabawie!Jak MISTRZ mówi: "MA BYĆ MIŁO"Wszystko zróbmy by tak było!Zapraszamy do zwiedzania i częstego powracania..."i już sam nie wiem. prowokacja, czy oni tak na serio?
    Bronson (6 lutego 2007)
  • Nadal niewiele o Panu wiadomo..."A co chciałaby Pani wiedzieć? Uwielbiam motocykle, mam kategorię „A” i nie wyobrażam sobie życia bez tych pojazdów, jestem maniakiem gier video."
    taki koleś (6 lutego 2007)
  • to sie zabawili, fota zajebista, mówi więcej o rubikowcach niż połowa tego watku:)
    bgsh (6 lutego 2007)
  • http://rubikpiotr.bo.pl/ tak ta strona wymiata. wiec uzupelniam bezcenne archiwum tego watku:'Pobilismy takich jak: "Golec u'Orkiestra" czy "Sistars". Tak kochani to prawda JESTEŚMY NAJLEPSI! Redakcja wciąż w SZOKU nikt nie może wyjść z podziwu! :-) Forumowiczów przybywa! Gratulujemy Panu Piotrowi i całej ekipie! STO LAT STO LAT!''Pewnego pięknego dnia 3 września 1968 roku przyszedł na świat śliczny bobas, któremu rodzice dali imię Piotr. Zamiłowanie do muzyki wyssał z mlekiem matki. [..]W domu dziadka było pianino, na którym Piotruś wydobywał pierwsze swoje dźwięki metodą "walenia w klawisze" (dobrze, że paluszków nie połamał). Jak na sześciolatka, interesował się muzyką bardziej niż koledzy w przedszkolu. [..]Tak zaczęła się na dobre przygoda z muzyką, z Jego przeznaczeniem. Kiedy Jego koledzy ganiali na podwórku, Piotruś ćwiczył kilka godzin dziennie, by rozwijać swój talent muzyczny (dobrze, że smyczkiem oczka sobie nie wydłubał). Troszkę stracił na sprawności fizycznej, ale przecież to nie jest potrzebne muzykowi Ale nic straconego, nadrabia teraz.[..]Piotrek był wybitnie zdolnym uczniem i udało Mu się dostać do liceum bez egzaminów (tu pokłony w stronę Mistrza).[..]' a w ksiedze gosci calkowita swoboda:'Już nie chcę być fanką rubika - znudziły mnie wasze pedofilskie zabawy, dragi i sex ze zwierzętami CHCE BYC NORMALNA!!!!!!!!!!''Piotrze bardzo Cię kocham i nie przeszkadzają mi inne dziewczyny w Twoim życiu nawet jeśli w plotkach jest ziarenko prawdy i posiadasz różne dewiacje to ja i tak na Ciebie czekam jestem gotowa spełnić WSZYSTKIE Twoje marzenia i fantazje.''Do Zuzi. Ty mała szmato słuchaj się matki a nie wypisuj tu debilizmów, że prawie chcesz zostać kochanką rubika.''pierwszy zlot w nowej slupi' jaka impreza nono:>http://galerinumer3zdjecia.w.interia.pl/abc2.JPG
    z (6 lutego 2007)
  • >http://rubikpiotr.bo.pl/<Strona nieoficjalna. Oficjalnie kupa śmiechu,polecam!
    rubiKał (6 lutego 2007)
  • kacperski + rubik = WNM
    Lią (6 lutego 2007)
  • kacperski (+fight club)?
    palczak90 (6 lutego 2007)
  • ale bądź co bądź, tłumaczenie się jeszcze, że było się pijanym -> zzz.
    Bronson (5 lutego 2007)
  • tak do tej rozmowy kacperskiego:zastanawiam się jaka jest wina tej piętnastki że jest w ginazjum? to tak jakbyś krytykował czarnego za to ze jest czarny, albo polaka za to ze jest polakiem. debilizm.jakoś po gimazjum jestem i jak narazie jeszcze z polibudy nie wyleciałem. z analizy mam 4 z algebry też. z fizy nieco gorzej. wrzucasz wszystkch do jednego wora.
    dzieciak (5 lutego 2007)
  • kacperski,przykład z hawkingiem od czapy - przyznaję, z góreckim i pendereckim już lepszyTo forum przyjmuje z tego co wiem wszytskich, głupich i madrych, papier (ekran )wszystko zniesieprobelm polega na tym , że beznadziejne jest obnoszenie się z chamstwem co do wniosku, że człowiek kulturalny nie może krytykować innych bo to znaczy , że się czuje od nich lepszy - tu twoja logika chyba zawodzi. w kazdym razie ja po kilkakrotnym przezcytaniu twego zdania, nie za bardzo je rozumiem.
    Mik (5 lutego 2007)
  • bgsh> to poźniej nam opowiesz.Co do "sprawy kacperskiego" to faktycznie może troszkę przesadził, ale nie zapominajmy o jego kultowym już, pierwszym wpisie w tym wątku.
    zbulwersowany (5 lutego 2007)
  • kontynuacje zawsze są szitowe wiec ryś sie pewnie nie wyłamie i o co tyle szumu
    heh (5 lutego 2007)
  • tez mi cos sie widzi,z e Rys bedzie shitem, ale mam juz bilet, wiec co tam.
    bgsh (5 lutego 2007)
  • Coś mi się zdaję, ze ten Miś to będzie niezły shit pomijając samą muzykę. Te reklamówiki są tragiczne.
    zbulweroswany (5 lutego 2007)
  • dzisiaj w trójce dzień filmu Ryś i był gościem Kowalewski. Puścili utwór Tyma z Kayah, prowadzący Jaźwiński zapytał Kowalewskiego jak się podobało. Odrzekł głosem płk Molibdena:"Nie chciałbym nikogo obrazić, bo jest dwóch twórców muzyki do filmu, pan Rubik i pan Możdżer. A to chyba pan Rubik".Brawo!
    palczak90 (5 lutego 2007)
  • Za młodyś na HerodaTo Herod nigdy nie był młody?Ni.
    bo (5 lutego 2007)
  • Zgadzam się z kacperskim. Zero Tolerancji dla młodzieży!
    Roman G. (5 lutego 2007)
  • "ja tez tak uważam(w końcu nie wybierała sobie daty urodzin),ale moja wina,że dzisiejsza młodzież jest tępa?"ile trzeba mieć lat, żeby jeszcze byc młodzieżą, bo zaczynam się bać, że jestem dzisiejsza i tępa.
    karambol (5 lutego 2007)
BIEŻĄCE
Ekstrakt #5 (10 płyt 2020-2024)
Ekstrakt #4 (2024)