RECENZJE

Soundtrack Of Our Lives
Behind The Music

2001, Telegram 5.2

----- Original Message -----
From: "Mr Cool"
Newsgroups: muzyka. niezal.pl
Sent: Tuesday, July 9, 2002 7:25 PM
Subject: VH1 nie żyje!!!

Już słyszeliście? (Widzieliście)?
Daczego take fajne programy likwidują... W dobie wszechobecnego chłamu, jęczących panienek, ten kanał oferował właśnie muzykę starszą, ambitniejsze
i (czytaj: dobrą ;) naprawdę jestem nieco rozżalony. Można było na brytyjskim kanale trafić nieraz na Talking Heads, Madness, Stonesów... Bedzie teraz trudniej je znalezc.
_______________________________
"You can't always get what you want"



----- Original Message -----
From: "Bronx"
Newsgroups: muzyka.niezal.pl
Sent: Tuesday, July 9, 2002 7:37 PM
Subject: Re: VH1 nie żyje!!!

>naprawdę jestem nieco rozżalony.

Ja bym sie tak nie emocjonował..VH1 to byłogówno straszliwe. Najbardziej mnie śmieszyły te ich rankingi – cale stosy jakiegoś chłamu poczynając od Michela Jacksona, a na Pet Shop Boys zakończąc.

Bronx.



----- Original Message -----
From: "MynrdK"
Newsgroups: muzyka.niezal.pl
Sent: Tuesday, July 9, 2002 7:59 PM
Subject: Re: VH1 nie żyje!!!

Popieram Bronxa.
Zdecydowanie nędza z bidą. W ogóle jeszcze nie było źle, kiedy prowadziły audycje niezle laski... Np. Emma Emma Show, czy coś w tym stylu. Ale generalnie to było raczej zabawne – zwłaszcza śmieszny koleś Paul King – dawniej stare MTV, potem przeniósł się, ktoś kojarzy może? Chyba miał raka, czy coś, zawsze zrywam boki jak widzę gościa ;)))
______________________________________________________
"The mystery of the universe lies within you... brothers and sisters"



----- Original Message -----
From: "Paul King"
Newsgroups: muzyka.niezal.pl
Sent: Tuesday, July 9, 2002 8:05 PM
Subject: Re: VH1 nie żyje!!!

Watch your fucking mouth motherfucker!



----- Original Message -----
From: "Denim"
Newsgroups: muzyka.niezal.pl
Sent: Tuesday, July 9, 2002 8:06 PM
Subject: Re: VH1 nie żyje!!!

Nie, zbyt surowo oceniacie właśnie zmarłą stację TV ;)
No nie mówcie mi że nie oglądaliście "Behind The Music", fajny programik, rzeczowy, oczywiście jeśli wykonawca wam odpowiadał.. Może ktoś
z grupowiczów kojarzy?

Denim
______________________________________________________
"I'm hearing voices around me - it's probably music, I don't know"



----- Original Message -----
From: "Jasio"
Newsgroups: muzyka.niezal.pl
Sent: Tuesday, July 9, 2002 8:14 PM
Subject: Re: VH1 nie żyje!!!

www.showbizfamous.com/emmab



----- Original Message -----
From: "Psychus Pokus"
Newsgroups: muzyka.niezal.pl
Sent: Tuesday, July 9, 2002 8:28 PM
Subject: Re: VH1 nie żyje!!!

A propos Behind The Music – właśnie ukazała się na naszym rynku płyta szwedzkiej formacji Soundtrack Of Our Lives, dokładnie tak zatytułowana. Rzecz jest wprawdzie sprzed roku, ale niewątpliwie godna uwagi..... Jeśli ktokolwiek jest zainteresowany psychodelicznym rockiem lat 60-tych, ale zagranym teraz, naturalnie ze świadomością upływu czasu, pomysłami i świeżością, to polecam... Inspiracje Szwedzi czerpią z klasyków gatunku – psychodelicznego wcielenia Rolling Stones, Love, Jefferson Airplane, Pink Floyd i wielu innych.... Ale jednak mimo to mają zdolność własnego wyrażenia, są sobą i za to im cześć i chwała. Powalająca energia i emocja biją z tego krążka. Gdyby ktoś miał okazję przesłuchac - goraco polecam ;)

PP
____________________________________________________
"Is everybody in? The ceremony is about to begin" (J. Morrison)



----- Original Message -----
From: "Cezary H."
Newsgroups: muzyka.niezal.pl
Sent: Tuesday, July 9, 2002 8:45 PM
Subject: Re: VH1 nie żyje!!!

>właśnie ukazała się na naszym rynku płyta szwedzkiej formacji

Słyszałem, oczywiście.. Straszne nudy, choć przyznaje – z odrobiną wyobraźni. Generalnie nie jestem fanem odgrzewania psychodelii sprzed lat. Przy okazji – może ktoś na grupie mógłby mi pomóc, bo od miesiąca nic mi się nowego nie podoba... Jakieś namiary na porządne albumy (wiem, takich dziś ze swiecą..). Jako kierunek podaję garść moich ostatnich inspiracji (kolejność bez znacznenia, zresztą, jest tego więcej, tak rzucam...):

Gods Of Rock
Silly Sun
The Oh-So-Manic Eyeballs
Farty Assholes
May & Can
Actually Nothing Happened
The Fromages
Terror Sound Ltd
Chromosomes
Vision Of Johanna
Matilda
Friedrich Stein
The Untouchable Boy With Toys
Versus Me
Layzee And Crayzee
The Thins
Joker Jason

dobra, na razie starczy ;)
Jak by ktoś miał w zanadrzu tytuły *naprawdę* warte uszu, to wdzięcznymbybbył :)

Czarek



----- Original Message -----
From: "Bronx"
Newsgroups: muzyka.niezal.pl
Sent: Tuesday, July 9, 2002 9:10 PM
Subject: Re: VH1 nie żyje!!!

>ktoś miał okazję przesłuchac - goraco polecam ;)

Ściągnąłem przed momentem. Słucham. Zdaje się "Broken Imaginary Time" z tej płyty. Nic specjalnego, nie ma tu "spychodelii" (hahaha), tylko raczej wczesne Procol Harum. No, może teraz, wokal nieco "psychiczno-idylliczny" (heheh). Słucham, słucham. Skończyło się. Słabe.



----- Original Message -----
From: "Iza"
Newsgroups: muzyka.niezal.pl
Sent: Tuesday, July 9, 2002 9:12 PM
Subject: Re: VH1 nie żyje!!!

Proszę państwa, właśnie zaznajomiłam się z grupą Sigur Ros – jest to przepiękne granie i wszystkim naprawdę przydałoby się nieco takiej słodkiej, popołudniowej muzy. Koniecznie!

iza
_____________________________
" If you need any help, just call me"



----- Original Message -----
From: "Cypis Mokry"
Newsgroups: muzyka.niezal.pl
Sent: Tuesday, July 9, 2002 9:18 PM
Subject: Re: VH1 nie żyje!!!

fajna recenzja Sigur Ros
http://www.porcys.com/Reviews.aspx?id=77



----- Original Message -----
From: "Giermek"
Newsgroups: muzyka.niezal.pl
Sent: Tuesday, July 9, 2002 9:34 PM
Subject: Re: VH1 nie żyje!!!

Aha, w ogóle spór o VH1 z początku posta był jałowy. W miejsce rzeczonego kanału pojawił się "MTV Classic", o profilu podobnym do poprzednika, z tą różnicą, że uwzględnia też artystów polskich.

pozdrawiam,
Giermek.

Borys Dejnarowicz    
21 sierpnia 2002
BIEŻĄCE
Rekapitulacja 2018: Azja
Rekapitulacja 2018: Indie